Categorie: Films
Titel: The Princess Diaries 2 - Royal Engagement
Regie: Garry Marshall
Acteurs: Anna Hatheway, Julie Andrews
Genre: Komedie, Drama, Familie
Leeftijdscategorie: Alle leeftijden
Speelduur: 1 uur en 49 minuten
Jaar: 2005
Taal: Engelstalig

Waar gaat de film over?

5 jaar nadat oma Clarice Mia vertelde dat ze prinses van Genovia is, vertrekt Mia afgestudeerd en wel naar het paleis in Genovia. Het enige wat Mia nog mist in haar leven, is verliefdheid. Maar dan loopt ze tijdens het bal van haar 21e verjaardag plotseling tegen een wel hele leuke jongen op..

Als het vast lijkt te staan dat Mia de troon overneemt, blijkt dat er mensen zijn die op de troon loeren. Nicholas, de jongen die ze op het bal heeft ontmoet, blijkt ook in aanmerking te komen voor de troon! En volgens de wetten van Genovia mag een vrouw niet ongetrouwd regeren.
Het parlement besluit dat Mia een maand krijgt om een man te vinden.  Als daat haar niet lukt, zal Nicholas koning van Genovia worden.
Binnen 1 week lijkt Mia al de perfecte man gevonden te hebben. Maar is ze wel verliefd op hèm? En is Mia al klaar om Genovia te regeren?

Mijn commentaar:

Ik moet zeggen dat ik deze film zeker net zo leuk vind als de eerste Princess Diaries film. Hij is een stuk romantischer dan deel 1, maar nogsteeds ook erg grappig. Je ziet dat Mia echt veranderdt, en veranderd is. Ze is al veel meer een prinses geworden, maar nogsteeds zie je haar onhandige trekjes af en toe naar boven komen.

De film is zeker origineel bedacht, en niet voorspelbaar.  Het verhaal gaat niet alleen over Mia, maar ook een beetje over haar oma, Clarice.

De film speelt zich af in het paleis in Genovia, wat echt een mooie en sprookjesachtige locatie is.
Kortom weer een erg leuke film, met een goeie afwisseling van grappig momenten en romantiek.

4 - Hele leuke film, moet je gezien hebben!

Door: Christa (15)

Geef een reactie!